DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kış mevsimine girerken çocuk sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz?

Kış mevsimine girerken çocuk sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz?

Kış mevsimine girerken çocuk sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz?

Kış aylarına girerken çocuk sağlığı için bir dizi önlem almamız gerekmektedir.Özellikle ebeveynleri ilgilendiren bu yazımızda kış aylarında çocuk sağlığını korumak için neler yapmalıyız? sorusuna cevap vermiş olacağız.

Uzman Dr. Muhammet Asena, Cumhuriyet’e verdiği bilgilere göre, kış aylarının yaklaşması ile  kesinlikle çocukların bulunduğu ortamlarda sigara içilmemesi ve bol bol sıvı alımının gerektiğini bildirdi.Böyle aylarda yaşanan solunum hastalıklarının doktor tarafından görülmesinde fayda var.

Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinikleri Baştabip Yardımcısı Uzman Dr. Muhammet Asena, soğuk algınlığı ve gribin  ikisininde farklı özellikler gösterdiğini ama aslında ikisininde viral olduğunu belirtiyor.Sadece virüslerin şekli değişik.

Kış aylarına gelindiğinde yetişkinlerin kapalı ortamlardaki hapşırık yada öksürme ile çocuklara daha kolay virüsleri bulaştırır.Özellikle bu bulaşmanın kolay olduğu 2 tür ortam var.Birincisi soğuyan havalarda cam pencere açılmaması ve havalandırılmayan evler, ikincisi ise  sigara içilen evlerdir.

Grip nezle gibi değildir.Havasız ortamları sever. Bulaştığı kişiyi ilerleyen zamanlarında eklem, kas ve baş ağrısı bazen zatüreyede çevirebilir.Eğer bu belirtiler görülürse, doktora gözükmeniz de fayda var.Antibiyotikleri sakın doktor izni olmadan kullanmayın. Antibiyotikler yanlış kullanıldığında yararlı bakterileri de yok edebilir.

Grip aşıları yüzde yüz korur diye birşey söz konusu değil.En azından sürecin hafif geçmesini sağlar.

Grip aşıları yüzde yüz korur diye birşey söz konusu değil.En azından sürecin hafif geçmesini sağlar.

Üst solunum yolundaki hastalıklar ekim ve nisanda artış görülüyor!

Kış başında ve ilkbahar başındaki bu aylar virüsler için tam adapte olma ayı.Bu aylarda en azından Gripten korunmak için Grip aşısı a ve b ‘yi yaptırmanızda fayda olduğunu iletiyor Uzman Dr. Asena.
Fakat virüslerde ortama adapte olduğu için yeni önlemleri her sene çıkan yeni virüsler grip aşılarında da güncelleniyor. Ayrıca hatırlatıyor, bu aşılar yüzde yüz koruma sağlar diyemeyiz. Ama en azından hafif bir süreç geçirmenizi sağlar.

Eğer bir soğuk algınlığı virüsü sizi bulduysa, yapacak 4 şey vardır.Çocuklarınız içinde geçerlidir.

  1. Devamlı dinlenin.
  2. Bol bol sıvı alın.
  3. Kapalı ortamlarda bulunmayın
  4. C vitamini ağırlıklı gıdalarla beslenin.

 

Gribin belirtileri ve yapılması gerekenler

Eklem ağrıları, baş ağrıları, kas ağrıları, ağır halsizlik, ateş ya da titreme hissi, öksürük, boğaz ağrısı, vücut ağrıları, baş ağrısı, ciddi halsizlik, çocuklarda yetişkinlerden daha sık olmak üzere bazen kusma ve ishal ile gösterir

Grip için kesinlikle doktora gidiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.