DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bardak Çekme Faydalı mı?

Bardak Çekme Faydalı mı?

Bardak Çekme Faydalı mı?

Bardak çekme Türk Kültürüne yabancı değil ama 2016 Dünya Olimpiyatlarında herkes ABD’li yüzücü Michael Phelps’in ve devamında ABD milli yüzme takımında da  omuz ve çevresinde morluklar görmesi tüm Dünya yeni bir soru sormaya başladı.

Morlukların sebebi neydi?

Morluklarının sebebi Bardak Çekme olarak bilinen Alternatif Tıp diyebileceğimiz bir ağrı alma yöntemiydi.Bardak Çekme Yöntemi özellikle ağrılı bölgede gerçekten tesiri bulunmakta.Özellikle sporcuların ağrı tedavisinde hızlı sonuç almaları için yeni yeni keşfedilemeye başlamıştır.

Bardak Çekme ya da Kupa çekme, (ing. Cupping Therapy , Vacuum Therapy) akupunktur noktaları uyarılarak yapılan tedavi yöntemidir.

Bardak çekme yada kupa çekme, deri altındaki kan dolaşımını tetikler ve kan akışı hızlandıkça bölgeye daha fazla oksijen taşınır ağrılı bölge bu sebeple rahatlar ve kas gevşer .

Aynı zamanda bardak çekmenin diğer önemli faydası Dolaşım sisteminde kanı daha çok döndürerek, devir daim yapan kan temizlenerek içerisindeki Toksinlerin ve karbondioksitin  vücuttan dışarı atılmasına ciddi faydası vardır.

Bardak Çekme Faydalı mı ? | 2016 olimpiyatlarda ABD yüzme takımındaki morluklar

Bardak Çekme Faydalı mı ? | 2016 olimpiyatlarda ABD yüzme takımındaki morluklar

Bardak Çekme Anadolu’da hep kullanılır!

Bardak Çekme bizim kültürümüzde şişe çekme olarak da bilinir. Anadolu’da da kullanılan yöntemin Çin ve Moğolistan bölgesinde bulunan Uygur Türkleri’nin bu tedavi yöntemini ilk kullananlar arasında olduğu bilinmektedir.

Bizde kullanılan şişe çekme de  önce bardak içindeki oksijen çıkmalı. Bu yüzden kağıtla yada kolanya yada ispirtolu pamuk yakılarak bardak içine tutulur ve bardak ağrıyan yerin üstüne konulur.Artık günümüzde ise vakkumlu pompalı kupalar çıkarak içerideki hava alınarak kullanılmaktadır.

Bardak Çekmenin diğer kanatmalı bir yöntemi vardır. Hacamat olarak adlandırılır.

Bardak Çekme artık vakkumlu tüpler ile kolaylıkla yapılabiliyor.

Bardak Çekme artık vakkumlu tüpler ile kolaylıkla yapılabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.