DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Akıllı Telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Akıllı Telefon nasıl seçilir?

Akıllı Telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Akıllı Telefon nasıl seçilir?

Akıllı Telefonlar artık olmaz ise olmazlarımız diyebiliriz. Eskiden sadece arama ve telefon defteri için kullanılan cep telefonlarının teknolojik devrimi ile şimdilerde en yakın yardımcımız olan akıllı telefonların giderek yeni özellikte olanları çıkıyor. Akıllı telefon piyasası gerçekten kafa karıştırıcı. Teknoloji uzmanlarımız sizler için Akıllı Telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Akıllı Telefon nasıl seçilir? Akıllı Telefon alırken hangi markalara bakmalı? Akıllı Telefonların ömrü var mı? Akıllı Telefonlarla yan sanayi aksesuarlar kullanmak zarar verir mi? sorularına teknik açıdan cevap vermeye çalışacak.


Akıllı Telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Akıllı Telefon nasıl seçilir?

Akıllı Telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Akıllı Telefon nasıl seçilir? | Akıllı Telefonlar hayatımızın en önemli ögesi haline geldi

Akıllı Telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Akıllı Telefon nasıl seçilir? | Akıllı Telefonlar hayatımızın en önemli ögesi haline geldi

Akıllı Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Günümüzde akıllı cihazların önemi son derece artmış durumdadır. Bunlardan en belirgini de elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlardır. Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri inanılmaz bir adaptasyon olmuştur. Öyle ki; akıllı telefon kullanmayan bir yetişkin kalmamış duruma gelmiştir. Bizler de bu yazımızda sizlere, akıllı telefonların alımında nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz. Elbette her şeyde olduğu gibi telefon alırken de dikkat etmeniz gereken bazı kıstaslar bulunmaktadır. Peki bu kıstaslar nelerdir? Akıllı telefon alırken nelere dikkat edilmelidir?

Bir çok teknoloji düşkünü, kararını kendisi verebiliyor. Ancak herkes bu bilgiye sahip değil. Onlar kararlarını verirken, tercihlerini markaya göre mi yoksa ArGe gücüne göre mi yapıyor? İlk olarak ülkemiz için bahsedilmesi gereken bir durum var. İnsanlar akıllı telefon seçimlerinde, öncelikli olarak işletim sistemlerine göre tercih yapmaktadır. Bunun üzerine de sonuç ortaya çıkmaktadır. Android işletim sistemli cihazlar açık ara liderliği sürdürmektedir. Türkiye üzerinde yüzde 80’lik bir kısım Android işletim sistemli cihazları tercih etmektedir.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonları alırken de, en başta ekran teknolojisi ve boyutu önem kazanıyor. Hemen ardından cihazınızın işlemcisi önem kazanıyor. Depolama alanının büyüklüğü, kullanıcılar için çok önemli bir özellik haline geldi. Tabi bir de akıllı telefonun kullanım kolaylığı en önemlisidir. Bunların yanında kesinlikle bir teknoloji mağazasında, teşhir cihazların denenmesi gerekmektedir. Mağazadaki ilgili kişiden telefon hakkında detaylı bilgi alınmalıdır. Önemli noktalardan birisi de şudur ki, garantisi ve ithalatçısı hakkında bilgi alınmalıdır.


Akıllı Telefon alırken marka güvenilirliği mi yoksa Arge mi önemlidir?

Şu kesindir ki, iyi bir marka olabilmek için Arge gücünü mutlaka arkanıza almanız gerekmektedir. Bugün çok kazanan telefon üreticilerine baktığımızda, arkalarında yapılan çok ciddi Arge yatırımlarını rahatlıkla görebiliriz. Tabi ki, başarılarının devamını getirebilmek adına bu masrafları yapmaktadırlar. Ama yine Arge gücünüzün, marka bilinirliği ile aynı oranda ilerlediğini söylemek pek mümkün değildir. Markanızın bilinirliğini arttırmak için yapmanız gereken, pazarlama yatırımlarınızı uzun soluklu olarak yapmaktır. Dolayısıyla tüketiciyi daha iyi anlamaya çalışılmalıdır. Ve müşterinin isteklerine hızlı bir şekilde cevap verilebilmelidir.

Telefon üreticilerinin yapması gereken en doğru hareket, doğru zamanda doğru ürünü, doğru fiyata çıkarmak olacaktır. Böyle yaparak markanın, çok hızlı bir şekilde yayılması sağlanabilecektir. Bütün telefon üretici firmaların çabaları da bu yöndedir. Ancak bunu başarabilmek için çok ciddi yatırımlar yapılması gerekmektedir.

Akıllı Telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Akıllı Telefon nasıl seçilir? | Akıllı Telefonlar piyasası çok geniş olduğundan seçim yaparken kafaların karışması gayet normal

Akıllı Telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Akıllı Telefon nasıl seçilir? | Akıllı Telefonlar piyasası çok geniş olduğundan seçim yaparken kafaların karışması gayet normal


Akıllı Telefon Pazarında En Çok Tercih Edilen Özellikler Nelerdir?

Akıllı Telefon pazarında öncelikli olarak Android, IOS ve Windows işletim sistemine sahip cihazlar tercih edilmektedir. Şöyle de bir durum var ki, tüketicilerin kendi kullanmış oldukları telefonda ne işletim sistemi var ise, yeni telefon almaya karar verdiklerinde de aynı işletim sistemli cihazlardan almak istediği görülmektedir. Yani kimse sistemini değiştirmekten yana değildir. Tüketicilerin bu hareketi, tamamen işletim sistemine olan aşinalık ve alışkanlıktan dolayıdır. Bunların yanında özellikle ülkemizde ekran boyutunun tüketiciler için çok önem taşıdığını görmekteyiz.

Türkiye için konuşur ise, en çok sevilen ekran boyutu 5″ olarak görülmektedir. Ekran boyutundan sonra bakılacak özellikler, sırası ile depolama alanı, işlemci ve bataryasına bakılmalıdır. Günümüzde akıllı telefonların elden düşürülmemesi durumundan dolayı, bataryası güçlü telefonlar tercih edilmektedir. Hele ki, İstanbul’da yaşıyorsanız ve bir yerden bir yere sürekli olarak gidiyorsanız, akıllı telefonunuzda film, dizi veya videolar izliyorsunuz. Bu gibi durumlarda pilinizin yüksek bir mAh değerine sahip olması işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır.

Okumadan Geçme: Tablet ve Akıllı Telefon kullanan çocuklarda uyku bozukluğu başlıyor!


Akıllı Telefonların Bir Ömrü Var Mıdır? Varsa Ne Kadardır?

Bir telefonun iki tür ömrü bulunmaktadır. Birincisi, üreticiden aldığınız günden itibaren piyasada kalacağı süre, ikincisi ise tüketicinin telefonu ne kadar kullanabileceği yani kullanım ömrüdür. Bir cihazın kullanım ömrü ülke ve şehirlere göre değişmektedir. Türkiye’de bulunan akıllı telefonların kullanım ömrü 16 ila 18 ay olarak öngörülmektedir. Ancak bu oran tabi ki, her geçen gün daha da azalıyor. Sebebi de teknolojinin hızlı şekilde gelişmesi ve buna bağlı olarak yeni cihazların piyasaya çıkmasıdır. Dolayısıyla tüketici de telefonunu değiştirmek yani yenilemek istemektedir. Bunun yanında, yeni model bir akıllı telefonun yeni özelliklere sahip olması da bulunmaktadır.

Akıllı Telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Akıllı Telefon nasıl seçilir? | Akıllı Telefonları araştırırken mutlaka kullanıcıların yorumlarına önem verin

Akıllı Telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Akıllı Telefon nasıl seçilir? | Akıllı Telefonları araştırırken mutlaka kullanıcıların yorumlarına önem verin


Akıllı Telefonlar Üzerinde Yan Sanayi Aksesuarları Kullanmak Doğru Mudur?

Akıllı telefon üreticileri, pazara çıkaracakları telefonları tasarlar iken, aksesuarlarını da tasarlamaktadır. Bu aksesuarlardan en önemlisi de telefonun şarj adaptörü ve veri aktarım hızıdır. Dolayısıyla yan sanayi aksesuarların kullanımları çok doğru değildir. Çünkü gerçek veri aktarım hızını sağlamaları oldukça zordur.

Yan sanayi malzeme kullanımları, tüketiciye farklı sorunlar doğurur. Araba şarjı ya da normal şarj adaptörünüz telefonunuzun batarya ömrünü daha da azaltacaktır. Bu sebeple yan sanayi şarjlar kullanılmamalıdır. Ancak son dönemlerde yalnızca şarj aletlerinin değil, telefon kılıflarının da yan sanayi malzemeden üretildiğini ve birtakım sorunlara yol açtığı da görülmektedir.

Bakmadan Geçme: CIA akıllı telefon ve televizyonlardan istediği ortamı dinliyor!


Türkiye ve Avrupa Arasındaki Akıllı Telefon Seçimlerinde Nasıl Farklar Bulunmaktadır?

Ülkemiz ile Avrupa’yı kıyasladığımız zaman, akıllı telefon seçimlerindeki en temel farklılığın tüketicilerin ihtiyaçları çok daha iyi bir şekilde biliyor olmasıdır. Dolayısıyla telefonu alırken, satıcıdan da net ve doğru bilgi alıyor olmasıdır. Durum ülkemizde daha vahim bir şekilde ilerlemektedir. Şöyle ki; akıllı telefon tüketicileri, en popüler olan modeli veya en çok satan modeli tercih etmektedir. Bu da satın alınan mağazaların yönlendirmesi sonucu ortaya çıkmış bir durumdur. Avrupa’ya bakıldığında kullanıcılar, ihtiyacını karşılayan ürünler yeterli olduğu gözlenirken, Türkiye’de akıllı telefon kullanıcılarının çoğu telefonlarının özelliklerinden bir haber durumdadır. Ayrıca ülkemizdeki yüksek vergiler dolayısıyla, tüketiciler orta ve giriş seviyesindeki modellere daha fazla yönelmektedirler.


Kısa Ömürlü Şarjlar İçin Neler Yapılmalıdır?

Akıllı telefonların şarj ömürlerinin kısa olmasının iki nedeni bulunmaktadır. Ya yeterli pil gücü kullanılmıyor, ya da kullanıcının pil tüketiminin çok olmasıdır. Akıllı telefonlar üzerindeki ekran teknolojisi bir hayli gelişti. Bununla beraber büyük ekranların daha çok kullanıldığı bir döneme girdik. Bunların yanında gelişen bağlantı yöntemleri de hız kesmeden hayatımıza girmektedir. Bluetooth kulaklıklar ve akıllı bilekliklerin kullanımı arttıkça, pil ömürleri de kısalmaktadır.

Kullanıcılar, akıllı telefon alırken en büyük mesaisini pil ömrü uzun olan bir model aramak için geçirmektedir. Bundan korunabilmenin bazı yolları bulunuyor. Bunlar akıllı telefonlarımıza optimizasyon yaparak azaltabileceğimiz hususlardır. Yapmanız gereken ilk şey; ekran ışığını kesinlikle kısmalısınız. Wi-Fi bağlantısını kullanmadığınızda kapatmalısınız. Telefonunuzu düşük renklere ayarlamalısınız. Ve kullanmadığınız zaman stand by konumuna alabilen akıllı kılıflar kullanılması, bu önlemler arasındadır. Daha da önemlisi ise GPS ve arka planda açık kalan uygulamaların kapatılmasıdır.

Eğer arka planda çalışan uygulamalarınızı kapatmadıysanız, şarjın hızlıca azaldığını görebilirsiniz. Bunun yanında çok kısa sürede bozulan cihazlar ürünün kalitesinden kaynaklanabilmektedir. Ancak tüketicinin yanlış kullanımı da önemli rol oynamaktadır. Dolayısıyla akıllı telefon alacak olan tüketiciler; öncelikle internet üzerinden bilgi edinebilir. Ve forumlar üzerinden almak istedikleri model ile ilgili ipuçlarını ve kullanımlarını öğrenmelidir.

Özellikle akıllı telefonlardaki tüketim çılgınlığı özetlenecek olursa; matematiksel olarak değerlendirilebilir. Hatırlayacaksınız ki; 2013 senesinde telefonların kredi kartına taksitli satışları durdurulmuştu. O sene bile satılan telefon adedi 11 milyon ve elde edilen ciro ise 12 milyar tl idi. Son olarak satışları azaltmak için alınan bu önlemler, pazarı daraltıyor ancak cirosal rakamı hiçbir şekilde etkilememektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.