Balın Şifalı olması için nasıl yenmeli ve saklanmalı? Balın harika faydaları
Çağımızın süper besinlerinden biri olan Bal, hakiki olduğunda Alternatif Tıp’da ilaç gözüyle bakılmaktadır. Ancak balın şifalı etkisini gösteren onun hakiki olmasından gelmektedir. Bu yazımızda Sahte Bal ve Hakiki Balın özellikleri, İlaçlık Bal nasıl alınır? Balın Şifalı olması için nasıl yenmeli ve saklanmalı? Balın harika faydaları yada yararları nelerdir? Balın Alternatif Tıp’da Kullanımı ve Bal ile hangi tedaviler yapılır? sorularına Tıp ve Alternatif Tıp her ikisinde de uzman olan kişilerden aldığımız bilgilerle cevap vermeye çalışacağız.
Balın Şifalı olması için nasıl saklanmalı ve tüketilmeli? Balın harika faydaları
İnsanı gençleştiren ve dinç kalmasını sağlayan Arılardan elde edilen Balın, mide ve bağırsak bozuklukları, mide ve onikiparmak bağırsağındaki ülserlerin ve dış yaraların kapanması, Romatizma, Kalp, Akciğer, karaciğer hastalıklarında iyi gelmesi, Damar sertliği, sinir hastalıkları, kabızlık, ishal ve kansızlığa iyi gelebilen doğal bir süper besindir.
Şifa kaynağı olarak çocuklardan yaşlılara kadar her yaş grubu için gerekli olan gıdalardan biri olan Bal, hakiki olması gerekmektedir. Hakiki bir balın içeriğine bakıldığında, yüzde 18 su, yüzde 40 meyve şekeri (fruktoz), yüzde 34 üzüm şekeri (glikoz), yüzde 0,4 diğer şekerler, yüzde 0,3 protein, yüzde 7,1 madeni tuzlar, mikroelementler, fermentler, vitaminler bulunmaktadır.
Balın ne kadar hakiki olup olmadığı Laboratuvarlarda glikoz ve fruktoz oranına bakılarak anlaşılmaktadır. Ancak bu testler her yerde doğru sonuçlar vermeyebilir. Ülkemizde genetiği değiştirilmiş mısırdan elde edilen glikoz ve fruktoz ile bal aromaları yapılıp, insanlara bal diye satılmaktadır. Balın içeriğindeki değerleri oranlayarak, bal şurubu ve aromaları ile gerçek balı ayırt etmek bayağı zordur. Bu sahtekarlığı ispat etmek için çok iyi bir Laboratuvar olması gerekmektedir. Türkiye’de bu Laboratuvarlar neredeyse yok gibidir. Buna göre de Uzman eksikliğinden bile bahsetmeye gerek yok.
İlaçlık Bal nasıl alınır? Bal nasıl yenmeli?
İlaçlık balın en kıymetlisi İlkbahar ve yazın alınan baldır. Doğal olabileceğinden küçük bir şüphe duyacağınız balı asla almayınız. Marketlerden alınan sürümden kazanalım mantığı Ballarında pek hükmü yoktur. Bu ballar çok yedirdiği için Kan şekerini artırır ve alerjilere neden olur. Bu tip ballar aynı zamanda şişmanlatır, tembellik yapıp, fazlaca uykuya neden olur. Bu tip balların kaynağı GDO’lu Mısır şurubu olduğu için, sofranızdan eksik etseniz, hiç bir şey kaybetmezsiniz.
Sağlıklı ve Dengeli Beslenen bireyler için Bal ayrı bir ilaçtır. Hakiki Bal yenirken yemek ile birlikte yada yemekten sonra tüketilmesi onun etkisini azaltır. Şifalı Balı eğer bir yerlerden bulduysanız, bir tatlı kaşığından fazla tükettiğinizde bile metabolizmanızı bozar. Etkisi çok sağlamdır. Hakiki Balı yemenin kuralını Anadolu’daki yaşlı kimselere sorsanız size önereceğimiz yoldan bahsedecektir. Hakiki Bal, aç karnında sabah 1 tatlı kaşığı alınmalıdır. Sabah unutulursa Akşam yemeği yemeden aç karnına 1 tatlı kaşığı yenmelidir. Fakat balı yedikten sonra yemek yok tabi, çünkü bal artık sizin öğün yerine geçmektedir. Sabah kahvaltısı yerine 1 kaşık bal yenir ve öğlen yemeğine kadar sadece su içebilirsiniz.
İbrahim Saraçoğlu, Karaciğer detoksu için 3 gün boyunca sabah, öğle, akşam aç karnında 1 kaşık bal alınarak yanında sadece içecek olarak su alınması gerektiğini söylemektedir. Böylesine zor olan bir 3 günde ciddi olarak yapabilir misiniz?
Hakiki Bal tüketen kişilerin, hiç bir tatlı ve şekerleme o gün içinde sindirime karıştırmaması gerekmektedir.
Okumadan Geçme: Kış hastalıklarına karşı bitkisel karışım: Bal, Soğan, Limon
Bal nasıl saklanmalı?
Balı buzdolabında saklamanın hiç bir anlamı yoktur. Serin ve karanlık mutfak dolabının içinde saklamanız yeterlidir. Balın değerini kaybetmemesini istiyorsanız ağzı kapalı şekilde, cam yada tahta kaplarda saklanmalıdır. Hakiki ballar senelerce bozulmadan bu şekilde bekleyebilir.
Hakiki bal kovandan alındıktan sonra, yaklaşık 4 yada 5 hafta sonra kristalleşmeye başlar. Eğer alınan balın ne kadar hakiki kaliteli olduğu bu kristalleşme ile anlaşılabilir. İnce kristaller yaptıysa kaliteli, kalın kristaller yaptıysa düşük kalitelidir. Fakat bazı hakiki balların da kristalleşmediği söylenebilir.
Kristalleşen balları şişesi ile, başka bir sıcak sulu kabın içinde bekleterek tekrar eski haline getirebilirsiniz.
Balın Alternatif Tıp’da Kullanımı | Bal ile tedavi
Tıp Doktoru ve Biyolog olup, Rusya’nın Uluslararası Alternatif Tıp okulunu bitiren Kazak Türkü bilim insanı Aidin Salih, Bal ile ilgili ciddi araştırmalar yapmış ve bazı tedavilerde hakiki bal ile ilgili yazıları bulunmaktadır. Balın Alternatif Tıp’ta nasıl kullanılacağı ile ilgili yazıları sizlerle paylaşıyoruz. ( Hakiki Bal üzerinden anlatılmıştır)
- Nohut tanesi kadar Propolis ile aynı miktarda bir balmumunu, bal ile çiğneyerek, ağız ve burun damarlarındaki tıkanıkları giderebilirsiniz.
- Akne yada Sivilce, Çıban, Varis yaralarına, Kangren yaralarına, Ağız yaralarına ve ciltte oluşan iltihaplı yaralara bal sürmek şifalıdır.
- Bademciklerde şişiklik olduğunda ağızda bal tutmak faydalıdır.
- Göze ve göz yaralanmalarında merhem, ağız temizleyici, Damar ve Karaciğer temizliğinde bal faydalıdır.
- Uykusuzluk yaşayan kişiler, anlattığımız şekilde bir hafta kadar devam ederek, hakiki bal tüketerek çare bulabilirler.
- Diyabet hastaları bir çay kaşığı bal tüketmesi yararlıdır.(Doktorunuza danışın)
- Kulak iltihabına karşı, bal ve ılık suda eritilmiş kaya tuzundan damlatmak iyileştirici etkisi gösterebilir.
- 1 kilo terayağını, su içerisinde 10 dakika kaynatarak, suyun üzerine çıkan tereyağı toplanır ve yarım kiloluk hakiki bal ile karıştırılır. Yara, egzama ve yanıkların üzerine bu karışım sürülebilir.
- Anjin, ağız, dil, mide ve bağırsak yaraları içinde papatyalı bal tedavisi uygulanabilir. Yarım litre su kaynatılır ve sonrasında suya 3 yemek kaşığı papatya atılır. 1 saat beklendikten sonra, 40 derecede soğuduğunda süzülür. İçine 3 yemek kaşığı hakiki bal atılır. Bu sıvı ağız gargarası yada içilebilir.
- Karaciğer hastaları için ballı elma suyu şifalı olabilir. 1 bardak suyu sıkılmış doğal elma suyu ile 1 yemek kaşığı bal içine atılır ve eritilene kadar karıştırılır. Bu sıvı her sabah aç karnında içilmelidir.
- 250 ml kaynar su hazırlanarak içine ceviz yaprakları atılarak demlemeye bırakılır. 40 dereceye kadar soğuması beklenir ve içine 1 yemek kaşığı bal atılır ve karıştırılır. Bu sıvıyı gün boyunca bitirerek, Güç ve Dayanıklılığı arttırmak için kullanılabilir.
- Ballı Sarımsaklı ilaç ile Kalp ve Beyin damarlarını temizler.
Ballı Sarımsaklı ilaç tarifi
Dr. Ender Saraç, Bahar ayı geldiğinde, 40 limon ile 40 dövülmüş sarımsağın birbirlerine karıştırılarak elde edile 2 litrelik bu mucize içeceğin 2 hafta bekletildikten sonra, her sabah aç karnında 1 çay bardağı içilerek tüketilmesinin, damar tıkanıklıkları açtığını kesinlikle yılda 1 kez yapılmasını öneriyordu.
Limon ve Sarımsak ikilisi doğal bir detoks aracıdır.
Ballı Sarımsaklı ilaç tarifi de aynı buna benzer şekilde yapılmakta. 10 limon, dövülmüş 10 baş sarımsak ve 1 kilo hakiki bal cam bir kavanozun içinde karıştırılır. Ağzı 3 kat pamuklu bezle kapatılır. Karanlık ve serin yerde bir hafta bekletilir. Yedi gün sonra ister süzerek ister süzmeden, ağzı kapalı şekilde, buzdolabında saklanır. Buzdolabında ne kadar çok uzun süre kalırsa o kadar etkisi artacaktır. Aç karnında bitecek güne kadar, her gün aynı saatte 4 çay kaşığı alınır. Ağız içinde dolandıra dolandıra, yavaş yavaş gezindirilerek bir kaç dakika tutulmalıdır. Ağız içindeki kılcal damarlar tarafından emilerek, kan dolaşımına hemen karışacaktır.
Bu şekilde tüketildiğinde Kalp ve Beyin damarlarını açacak, eğer diğer yutulursa mide ve onikiparmak bağırsak hastalıklarında tedavi, midede H. Pylori Bakterisinin ise kökünü kazıyacaktır. Yılda bir kez Ballı Sarımsaklı karışımın yapılması gerekiyor.
40 yaş üstü her kişinin de Ballı Sarımsaklı tarifi tüketip, yaşadığı her türlü hastalıklara iyi gelebildiği söylenmektedir.