Bilgisayar başında bulunanlar için yeni masa sandalye çifti : İstasyon
Bilgisayar başında bulunanlar için yeni masa sandalye çifti : İstasyon
Artık herşey bilgisayardan yapılıyor.Gün geçmiyor ki bilgisayar başında iş yapanların işleri her geçen gün artıyor.Fakat bunla beraber bilgisayar başında aşırı zaman harcama sonucu hastalıklar meydana geliyor.
Teknoloji bunun için bize farklı bir çözüm yoluna gidiyor.İşlerimiz azalması yerine bizi daha çok bilgisayarın başından ayırmayacak yeni masa sandalye çiftinin adı : İstasyon.
İlk bakışta dişçilerin iş istasyonlarına benzemiyor değil.95 kiloluk ağırlığı ile taşıyacağı maksimum ağırlıklar hesaplanmış.Bilgisayarın göze mesafesi, oturma şekliniz, bileklerin duruşu, dizlerin bulunduğu yerleri bile ayarlayabiliyorsunuz.Çok yorulursanız arkaya doğru tam bir ortepedik yatak.
Özellikle odaklanan bölge bel ve omirilik.Bilgisayar başı hastalıklarının başında sayılan bu soruna istasyon ile nasıl randıman alacağız bunu zaman gösterecek.
Eğer böyle bir istasyonunuz yoksa ve de bilgisayar başında çok zaman geçiriyorsanız aşağıdaki önerilerimiz okumanızı tavsiye ederiz.
Bilgisayar başında duranlar için sağlık önerileri
- Kronik hastalık bel fıtığına ve omirilik rahatsızlığına karşı , terkedin ayağa kalkıp gezin.Sabit olmayın kan dolaşımını hareket halinde tutun.
- Bilgisayar başında oturma düzeni 90 derecelik açıyı yakalayın.Eğer olmuyorsa bel yastıklarından bir tane alın.
- Obezite riskine karşı abur cubur şeyler tüketmeyin.tüketeceksiniz öğün aralarında badem ,ceviz ,fındık,kuru incir,üzüm gibi yararlı kuru yemişlerden toplamda 1 avucu geçmemsi gerekir.
- Her saat başı kalkıp 1 bardak su için.
- El bilekleri için slikon destekli mouse padlerden alın.
- Bilgisayarda her 20 dakikada bir gözleri kapatarak ya da uzağa bakarak 20 saniye dinlenmek gözleri korur.
- Boyun fıtığını engellemek için, 90 derecelik açıyla oturup monitorun göz hizasından 8-10 santimetre altında olmalıdır.
- Yansımayı engelleyen bir monitorunuz yoksa o zaman Yansıma olamaması için ,bilgisayar ekranı pencereye dönük olmamalıdır.