DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Diş beyazlatma diş minesini mi eritiyor?

Diş beyazlatma diş minesini mi eritiyor?

Diş beyazlatma diş minesini mi eritiyor?, Diş Beyazlatmadaki Tehlikeler Nelerdir, Diş beyazlatmanın sağlıklı yolları nelerdir, Dişler nasıl beyazlatılır?Diş Beyazlatma Klinikte Nasıl Yapılır? Sorularına cevap vermeye çalışacağız.

Diş Beyazlatmadaki Tehlikeler Nelerdir?

İnternetten en çok izlenen videolar içinde diş beyazlatma çok izleniyor. Bilinçsiz ve tıklama oran arttırma amaçlı çekilen bu videolar diş sağlığınıza ne kadar zarar verdiğini biliyor musunuz?

Diş Beyazlatma sadece diş hekimlerince onların gözetiminde yapılması gereken tıbbi bir müdaheledir. Diğer yapılan hayal ürünler sizin Ağız ve Diş Sağlığınızı bozar.

İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Fırat Cakan ,diş renginin herkeze göre farklılık gösterdiğini, rengi oluşturan dişi oluşturan dokular olduğunu belirtmiştir.
Eğer bir diş doğal renginden uzaklaşmışsa ya antibiyotikler radyasyon gibi dış etkilerden kaynaklanır yada zamanla alınan yiyecek, içecek (çay, kahve vb.) ve tütün ürünlerinin yapısında bulunan kolormatik bileşiklerin etkisiyle beyazlıklarını kaybedebilir. Diş Beyazlatma tedavisi ile bu renklenme faktörlerini ortadan kaldırıp dişleri daha açık tonlara getirerek beyazlatmak mümkündür.

Hekim dışı yapılan bilinçsiz diş beyazlatma işlemleri, diş minesine zarar vermektedir. Diş Beyazlatmadaki Tehlikeler’in başında gelen Diş minesi çok özel ve zarar gördüğünde tamiri mümkün olmayan bir dokudur.

İçinde ne olduğu bilinmeyen kimyasallar ve diş beyazlatmada kullanılan limon ve karbonat türü işlemlerde diş etinin çekilmesine ve zamanla diş kayıplarına yol açacağı belirlenmiştir. Geri Dönüşümü olmayan bu uğraşıların yerine bir diş hekimine yapacağınız ve ne yapmak istediğinizle ilgili danışmak sizin için daha yararlı olacaktır.

Diş Beyazlatma Klinikte Nasıl Yapılır

Klinikte yapılan beyazlatma işleminin yaklaşık 30 dk ile 1 saat arasında süren bir seansla, (In-Office Bleaching), dişlere her hangi bir zarar vermeden, özel solüsyonlar kullanılarak yapılır ve beyazlatma işleminin etkisi ise 6 ay – 2 yıl devam eder.

Ayrıca kişinin ağız ve diş ölçüsü ile hazırlanan şeffaf plakların içine yerleştirilen beyazlatma jelleri kullanılarak ev tipi beyazlatma işlemi de (Home Bleaching) yapılabilmektedir.
Tedavi günlük 4 – 8 saat, hekimin belirlediği aralıklarla, ortalama 1 – 4 hafta süreyle devam etmektedir. Beyazlatma işlemlerini takip eden birkaç gün içinde dişler son rengini almaktadır.
Fakat yapılan bu işlemlerin en iyisi klinikte olmasıdır. Çünkü diş doktoru kimyasal olan beyazlatma jelinin diş etine ulaşmaması için uğraş vermektedir.

Eğer böyle bir düşünceniz varsa Diş Kliniklerinden en sağlıklı bilgiyi alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.