Elektrik faturalarını düşürmenin 7 basit yolu
Elektrik faturalarını düşürmenin 7 basit yolu
Kış aylarına girdikçe, doğalgazın yanında elektrik faturalarıda yükselmeye başlar. Daha çok ışık gereksinimi olduğu için ihtiyacımıza göre kullanım dışında, istem dışı bazı durumlar faturalarımızın artmasına neden oluyor.
Isı kaybı için yalıtım çok önemli. Eğer evde ısı kaybı için bir çalışma yapıldıysa, doğal olarak bu elektrik tasarrufunada yansır. Isı yalıtımı ile hem kombi daha az çalışır kombi elektriğinide azaltır. Elektrikli ısıtıcı kullanıyorsanız yalıtımla daha az kullanabilirsiniz.
Özellikle pencere ve kapı için önleyici bantlar alıp, ısı kayıplarını azaltabilirsiniz. Pencerelerin duvarla olan birleşimlerinde açıklar olabilir. Silikon ile bu oluşan açıklıkları da kapatabilirsiniz.
Isı kaybı için gerekli önlemleri aldıysanız size 7 basit fatura düşürme yani elektrik tasarrufunun püf noktasından bahsedeceğiz.
Elektrik Faturasını 7 Düşürme Yolları
1.Eski tip ampüllerden vazgeçin.
Neredeyse 3 kata kadar maliyeti düşüren, düşük enerji ampulleri kullanmaya özen gösterilmeli. Gece boyunca sabit bir ışık açık kalıyorsa led ampüllerden almanızı tavsiye ediyoruz.
2.Çamaşır makinelerinde yüksek ısılı programlardan mümkünce uzak durun.
Çamaşırlar gerekmedikçe yüksek ısıda yıkanmamalı.
3.Laptop ve Cep Telefonu gibi cihazların şarj kablosunu işiniz bitince prizden çekin.
Şarj aletlerinin sürekli prizle bırakılmaması hem tüketim hem de güvenlik açısından önemlidir.
4.Buzdolabına dondurmak için koyacağınız sıvı yada katı yiyecekler her zaman ağzı kapalı olsun.
Buzdolabındaki sıvı yiyeceklerin üzerinin kapatılması enerji tüketimini azaltır.
5. Dondurulmuş gıdaları kullanacaksanız 10 saat önceden dondurucudan çıkarın.
Dondurulmuş gıdaların derin dondurucudan 10 saat önce çıkarıp buzdolabınıza konulması, dolaba soğukluk vereceği için elektrik tüketiminde tasarruf sağlar. Sağlık açısından ise çıkardığınız saati üzerine yazın ve 10 saat içinde çıkartıp tüketin. Aksi halde bakteri üretmeye başlayabilir.
6.Buzdolabını duvardan 10 cm aralık bırakın ve fırından uzak tutun
Buzdolabı, fırın ve diğer ısı kaynaklarından uzakta olmalı ki serin kalmak için çok fazla çaba sarf etmek zorunda kalmasın. Buzdolabı ile arkasındaki duvar arasında en az 10 cm mesafe olmalı.
7.TV ve uydu gibi cihazları standby yani hazır konumda bekletmeyiniz.
Televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge, ütü, fırın, bilgisayar gibi elektrikle çalışan aletlerin bilinçli kullanımı ile elektrik faturasından tasarruf etmek mümkün olabilir.