DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gelecek çocukların şimdiden yazılıma başlamasından geçiyor!

Gelecek çocukların şimdiden yazılıma başlamasından geçiyor!

Gelecek çocukların şimdiden yazılıma başlamasından geçiyor!

ABD ve Avrupa’da geleceğe çocuklarda kodlama dilini şimdiden öğretmekle başlıyor. Geleceğin bir çok teknololojisi artık sanal ve robot dünyasından geçeceğini düşünürsek artık ne kadar önemli olduğunu anlamaya başlıyoruz.

Microsoft gibi dünya devlerinden biri olan Oracle, yüksek maaşla çalışanların yarısından fazlasının kodlama bilmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü geleceğin en önemli rekabeti yazılımda olacak.

ABD başkanlarından Obama‘nın 2016 yılında çocukların kesinlikle eğitim sistemine kodlamayı ekleyeceklerini ve kodlamayı küçük yaşta öğreteceklerini açıklamıştı.

İletişimden, mutfak eşyasına kadar her şey yazılıma dönecek ve yazılımın temeli kodlama becerisi olacak.

ABD’li  General Motors CEO’su Jeff Immelt, ise ne olursa olsun işi yazılım olmayan her gencin kodlama öğrenmesi gerektiğini söylüyor.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, kodlamanın ikinci bir dil olarak öğretilmesi gerektiğini söylüyor.

Kodlama, çocukların pc başında değişik karakterler yada simgeleri yazdırmak değil.

ABD kodlama konusunda çok etkin bir politika başlattı. Eğitim işine yardımcı olmak içinde ülkenin en önemli oyuncak markası Lego ile dünya mobil devi Apple ve dünyanın yapay zekada ciddi emek sarf eden Google birçok çocuk eğitim projeleri hazırlıyor.

Avrupa Birliği ise Dijital Ortak Pazar, Kodlama haftası ve Avrupa Kodlama Girişimi gibi etkinlik ve projelerle, kodlamanın genç yaşta kazanılması gereken bir edinim olması için çalışıyor.

Avrupa Komisyonu, AB üyesi ülkelere kodlamayı eğitim sistemine girmesini deklare ediyor.


Türkiye’de Kodlama dersleri Çocuklara verilecek mi?

2017 ve 2018 yılları eğitim içeriğine Kodlama dersi katılacak.İlkokullarda kodlama derslerine ağırlık verilecek. Bunun müjdesini İsmet Yılmaz bizzat verdi. Ocak 2017 yılında yaptığı açıklamaya göre önümüzdeki ders müfredatlarına ilkokul öğrencilerine kodlama dersi verilecek. Kodlama dersinin ilkokulun tüm sınıflarında temel düzeyde kodlama dersi verileceğinin müjdesini verdi.


Kodlama Nedir?

Kodlama yapmak bilgisayarların ne yapacaklarını anlatan komut satırlarından oluşur. Kodlama yapmak için öncelikle algoritma mantığını öğrenip, problem üzerinde düşünmek ve yaratıcılığı kullanmaktır.

Robotik teknolojileri yazılım olmadan çalıştıramazsınız. Yada elektronik ürünlerden aklınıza ne geliyorsa, hepsinin temelinde bir yazılım vardır. Bu yazılımı yazmak içinde bir yazılımcı gerekir. Yazılımcı ise kodlama bilmeden bu işlerin hiçbirisini yapamaz.

Çocukların kodlama öğrenmesi için fiziksel bir çok çalışma yapılıyor.

Kodlama öğrenmek için Google ‘Project Bloks’  ile destek sağlıyor. Zincir şeklinde eklenen küpler birbirlerine yapışıyor ve doğru yönlerde birleştirildiğinde, kablosuz olarak robot üniteye komut veriyor. Komut gelen robot işlem doğru ise istenileni yapıyor.

Lego ise Apple Uygulaması ile Boost  adında bir ürünü satıyor. Apple uygulama üzerinden verdiğiniz komutları, legolardan oluşmuş bir robot tarafında uygulanıyor. Hedef vurma, konuşma, hareket ettirme gibi bir çok özellik ile hem kodlama mantığı hemde oyun eğlenceli bir şekilde beraber yürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.