DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi?

Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi?

Kemik erimesini önlemek için genelde süt içilir ama sütün içindeki kalsiyumdan ziyade, bağırsakların düzgün çalışması gerekmektedir. Sizlere bu yazımızda Kemik erimesi hakkında bir çok yanlış algıyı kafanızdan atmak istiyoruz. Bu yazımızda Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi? Kemik erimesi neden olur? Kemik erimesinin nedenleri nelerdir? Kalsiyum alarak Kemik erimesini durdurabilir miyiz? Kemik erimesinin doğal çözümü var mı? sorularına uzmanlardan topladığımız bilgilerle cevaplamaya çalışacağız.


Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi? (Osteoporoz)

Daha önce bağışıklık sistemi düzgün çalışmadığında, otoimmün hastalıklar içinde Osteoporoz yani Kemik erimesi de olduğunu yazmıştık. Bununla ilgili linki yazımızın en alt kısmındaki linkler kısmından tıklayıp okuyabilirsiniz.

Kas ve Kemik Hastalıkları grubunun içindeki alt grup olarak sınıflandırabileceğimiz Romatizmal Hastalıklar yaklaşık olarak 200 farklı şekilde görülebilmektedir. En tehlikeli olanlarından biri de Kemik erimesi (Osteoporoz ) olarak görülmektedir. Aynı zamanda en sık görülende bu hastalıktır. Romatizmal Hastalıklar, eklemde başlar ve yavaş yavaş diğer sistemlere yayılır. Akciğer, Kalp, Karaciğer, Böbrek ve Beyin gibi organlara da bulaşır. Günümüzde Romatizmal Hastalıkların kesin bir tedavi şekli yoktur. Bu yüzden daha çok alternatif tıp yöntemleri olan, Termal sular, sülük gibi yollara başvurulur.

Milli güreşçi Rıza Kaya’nın omuzunda oluşan yıllar yılı ödemi fizik tedavi ile değilde, sülük tedavisi ile yaptığını bizzat söylemekte, tedavi olduktan sonrada Güreş şampiyonasında altın madalya almıştır.

Romatizmal Hastalıkları ( Eklem romatizması ve iltihaplanması, Osteoartrit, Ankolizan Spondilit, Gut, Behçet Hastalığı, Bel ve Boyun  ağrısı, Akdeniz atesşi, Lupus vb.) içinde bu yazımızda Kemik erimesi (Osteoporoz) hakkında bir çok bilgi alacağınızı umut ediyoruz.

Sağlıklı ve Dengeli Beslenme alışkanlığı olmayan, çok fazla alkol tüketen, katkı maddeli ve hazır gıdaları seven, çok fazla ilaç kullanan, çok yemek yiyen, hazır gıdalara öncelik veren kişiler de eninde sonunda romatizmal rahatsızlıklardan biri görülebilir. Çünkü bu hastalıkların merkezinde Bağışıklık Sistemi vardır. Bağışıklık Sistemi ile özdeşleşen en önemli organ ise 2. beynimiz Bağırsaklardır. Kendine ait sinir sistemi olduğundan 2. beyin olarak gösterilmektedir.

Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi? | Kemik erimesi, kalsiyum gelmeyen organların kemiklerin içindeki kalsiyum depolarını çekmesinden kaynaklanmaktadır

Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi? | Kemik erimesi, kalsiyum gelmeyen organların kemiklerin içindeki kalsiyum depolarını çekmesinden kaynaklanmaktadır


Kemik erimesi (Osteoporoz) nedir?

Kemik yoğunluğundaki aleni şekilde düşüş göstermesine Kemik erimesi denmektedir. Kemik dokusu aslında, bir taraftan yapılıp, diğer taraftan yıkıldığı için Kemik yoğunluğu hafif dalgalı bir süreç yaşayabilir. Genç yaşlarda Kemik dokusunun yapım hızı, yıkım hızından düşük olduğu için, Kemik yoğunluğu yukarı bir ivme de görülür. Yaşlandıkça ve hastalandıkça, metabolizmanın meydana getirdiği atıklar, kan dolaşımını etkilediğinden, kemiklerde yapım hızı, yıkım hızını geçemez. bu yüzden dikkat ederseniz, yaşlandıkça görüntü biraz daha küçülür.

Kemik erimesinin belirtileri içinde öncül olan ise diş ve diş etlerinde yaşanan bozulmalardır. Bunun nedeni ise yanlış beslenme alışkanlığı, yediklerini öğütememe, sindirim sorunları, fazla ve hızlı yeme, çok yağlı ve şekerli gıdalar, asitli ve alkollü içecekler nedeni ile bağırsaklarda yaşanan krizdir. kanın içindeki asidik değer de fazla olmaya başlar. Kandaki asit kalsiyumu bağlar ve onu öldürür. Bu ölü kalsyumlar, birikir ve vücutta bildiğiniz kireçlenmeyi meydana getirir. Vücut kalsiyumu kullanamaz. kalsiyum yetersizliği başlar. Kalsiyuma en çok ihtiyacı olan Dişler ve yüz kemikleri gibi kemikler, Kemiklerin toparlak ucundaki kalsiyum depolarından, kalsiyum çekmeye başlar. Yani cepten yer.

Kireçlenmiş kalsiyumlar ise tam bir sorun oluşturmaya başlar. Aslında Kireç hakkında görsel bir bilginiz var. Hatırlarsanız bir reklam filminde bulaşık makinesinin resistansının üzeri kireçlenmiş ve bozulduğunu izlemiştik. İşte aynısı da vücudumuzda olur. Kireç kemiklerin etrafına toplanarak, onları sıkıştırır adeta vantuz gibi yapışır. Kemiklere kandan gelen besinlerin önünde kalkan olur ve engeller. Kireçlenme de böyle oluşur.

Beslenemeyen kemik giderek zayıflar. Zayıflayan kemik bu şekilde bir süreç ile devam ederse, yapım hızı, yıkım hızının aşağısında kalır. İşte omurgadaki fıtıklar bundan dolayı oluşur.

Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi? | Kemik erimesi, diş ve diş eti sorunları ve belde kronikleşen ağrılardan anlaşılabilir

Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi? | Kemik erimesi, diş ve diş eti sorunları ve belde kronikleşen ağrılardan anlaşılabilir


Kemik erimesini Kalsiyum içeren gıdalar önler mi?

Kemik erimesi olan hastalar için süt ve peynir yenmesi tavsiye edilir. Halbuki bu şekilde beslenme, kireçlenmeyi daha da arttırır. Çünkü kandaki asidik oran yüksek ve kalsiyumlar kirece dönüşmekte. Böyle bir beslenme sonrası hastada ağrılar daha çok artar. Aslında yapılması gereken, Bağırsak sağlığını iyileştirmektir. Yani kısaca dengeli ve sağlıklı beslenmeye geçilmelidir. Katkılı ve Hazır gıda, içecekler ve şekerli her ne varsa kaçınılmalıdır.

Peynir ve sütün hazmedilmesi için Bağırsakların güçlü olması gerekmekte olduğunu asla unutmayınız. Özellikle A grubu ve 0 grubu kişiler daha da dikkatli olması gerekmektedir. Kan grupları ile ilgili bir araştırma çok dikkat çekiyor. Bu örnek Britanya adalarında yaşanan Kemik erimesi sıklığıdır. Britanya adalarında geçmişe göre hesaplama yapıldığında, tarım dönemine geçmesi ve süt tüketiminin başlaması ile kemik erimesi başlamıştır. Son 2 yüzyılda şimdiye kadar yüksek oranlara göre karşılaştırıldığında, süt tüketimi anormal şekilde artmıştır. Tabi ki kemik erimesi sorunları da buna bağlı olarak artmıştır. Uzmanlar bunun nedenin Britanya olarak en çok görülen kan grubu, A ve O grubu olduğunu, bu kan gruplarının Buğday ve süt ürünlerini çok zor hazmettiği için, bağırsakların yeterli çalışmadığını anladılar. Sorun Kalsiyum yetersizliği değil di, bağırsaklar düzgün çalışmıyordu.

Kemik erimesi için önlem almak isteniyorsa önce Bağırsak sağlığına dikkat edilmelidir. Zaten sağlıklı beslenen kişiler, yeşil renkli sebzelerden kalsiyumunu rahatlıkla alabilmektedir. Bu yüzden kalsiyum yetersiliği görmezler.

Mide ve Bağırsak sağlığı düzelmedikçe, Kemik erimesinin tedavi olmasını da beklememek gerekir.

Okumadan GeçmeHamsiyi kılçığıyla yemenin ne yararı vardır?

Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi? | Kemik erimesi sonrası, yaşlılarda en zorlu süreç, düşmelerde kalça kemiğini kırmasıdır

Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi? | Kemik erimesi sonrası, yaşlılarda en zorlu süreç, düşmelerde kalça kemiğini kırmasıdır


Kemik erimesi tedavisi için doğal çözüm var mı?

Kemik erimesi ve Kemik hastalıklarını kökten bitirmek için uzun bir süreç başlamakta, Öncelikle beslenme alışkanlığı değiştirilmelidir. Sağlıklı ve Doğal gıdalara dönmelidir. Hazır ve Katkı maddeleri her ne varsa, içecek yada yiyecek hepsi imha edilmelidir. (Alkollü içeceklerde dahil)

Mevsimsel taze sebze ve meyvelerine yönelmeli, günlük en az 40 dakika tempolu yürüyüş yada koşu yada herhangi bir beden sporları yapılmalıdır. Kemik erimesinin oluşturduğu ağrılar yada kireçlenmeleri giderene dek süt içilmemelidir. süt ürünlerinden sadece ev yapımı doğal yoğurt, doğal kefir ve haftada 1 yada 3 defa doğal köy peyniri yenebilir. Fakat 0 (sıfır) kan grubu olan kişilerin düzelmeden peynir yememeli, haftada sadece 1 yada 2 kez evde yapılmış doğal yoğurt yemelidir.

2 yada 3 sene boyunca her sabah aç karnında 1 çay kaşığı zencefil tozunu, 1 adet taze sıkılmış limonlu su ile karıştırarak içilmelidir. B grubu kan grubu olanlar Greyfurt yada Portakal ile de yer değiştirebilir. A grubu ve O grubu olan kişiler Greyfurtla değiştirebilir.

Doğal kalsiyum içeren sebzelere ağırlık verilmelidir. Ispanak, Pazı, Lahana, Dereotu, Isırgan otu, Kereviz yaprağı, Hindiba, Brokoli, Maydanoz ve Semiz otu sofranızdan eksik olmamalı.

Ev yapımı doğal yoğurt yapılmalı. Yoğurt yenecek zamanlarda, yeşil sebzelerden biri  ve sarımsakla karıştırılarak yenmelidir.

Gerçek Propolis, hakiki arı sütü ve gerçek ham balı karıştırıp. Günde 1 tatlı kaşığı yiyiniz.

Kavrulmamış ve taze olarak, kabuğunda, ceviz, badem ve fındık günde toplamda 1 avuç kadar tüketiniz.

Salata ve yemeklerde sadece hakiki zeytinyağı kullanınız.

Balık tüketiniz, kemik çorbası içiniz.

Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi? | Kemik erimesi durdurulana dek süt imeyin, süt ürünlerinin doğal olanından haftada bir kaç kez az tüketin

Kemik erimesi nedir? Kemik erimesinin nedeni Bağışıklık Sistemi mi? | Kemik erimesi durdurulana dek süt imeyin, süt ürünlerinin doğal olanından haftada bir kaç kez az tüketin


Yaşlılarda ve ileri düzeyde kemik erimesi olanlar, Doktor kontrolü kesinlikle yapılmalıdır.



Ayrıca Bakınız

  1. Otoimmün Hastalıklar nedir? Nasıl oluşur? Doğal tedavisi var mı?
  2. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin 10 altın yöntemi nedir?
YORUMLAR
  1. neslihan dedi ki:

    Merhaba yayinladiginiz kemik erimesi yazınızı okudum temelini bağırsak sindirememe hızlı yeme ve akabinde kalsiyum cepten yer dış ve yüz kemiklerinden çeker demissiniz şimdi benim kabızlık sorunum vardı bunu çözdüm daha yeni ALLAHa şükür ama anlayamadığım düzelmesi için yüz kemiklerimin eski hacmine kavuşması kalsiyumun yüz kemiklerinden çekilmemesi için ne icmem ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok mutlu olurum