DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sülük hangi hastalıklarda kullanılır?

Sülük hangi hastalıklarda kullanılır?

Sülük hangi hastalıklarda kullanılır?

Pis Kan, dolaşım sistemini sekteye uğratan en büyük problemlerden biridir.Alternatif Tıp’ta pis kan yıllar boyunca bir çok yöntemlerle alınmaya çalışılmıştır.Modern Tıpta pis kanı toplama gibi bir method yoktur.

Neredeyse 2500 yıllık bir geçmişi olan,bu tedavi yöntemindeki sülüklerin türü Tıbbi sülük Hirudo medicinalis’dir.Sülük pis kanı çeker.Bunu çekerken ise çok farklı bir metodu vardır.İlahi bir programa sahip olan Sülük, ısıracağı bölgeyi bulur ve sivrisinek ısırıklığı gibi bir acı vererek iğnelerini geçirir.Tıbbi amaçla kullanılan sülüklerin çenelerinde 60-100 arasında diş bulunur.Kanı çeker ama ya kan pıhtılaşırsa? Onunda çözümünü bilen Sülükler’in salgıladığı antikoagulan madde kanın pıhtılaşmasını engeller.Böylece pis kandan beslenen sülük, çektikçe çeker.Karnı doyana kadar ortlama 150 gr’lık kanı çekerek şişer.Ortalama 40 dakikaya kadar kan emdiği görülmektedir.Sülük ısırığının 1.6 cm çaplı dairesel çevresinde ,sülükten gelen salgı etkili olur mor renge dönüşür ve aynı alan zamanla normal cilt rengine döner.

Sülüklerin tedavisi için uzmanlar ile konuşulmalı.Çünkü kullanılan sülüklerin sterilliği, yapılacak ortamın temizliği, yapan kişinin uzmanlığı ve yapılacak kişinin yeterli özellikleri tıbben uygun olması gerekir.

Sülük hangi hastalıklarda kullanılır?

Damar hastalıkları örneğin varis, eklem romatizmaların iltihaplı yada iltihapsız olanlarında etkilidir.Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, glokom yani göz tansiyonuna bağlı bozukluklar,troid bezlerindeki düzensizlik ve dolaşım sisteminden kaynaklı tüm hastalıklarda sülük sonrası düzenli beslenme ile herşey normale dönebilir.

Sülük tedavisini kimler olamaz?

Sülük tedavisi olacak kişinin kansızlık hastalığı olmaması gerekir.Kan sulandırıcı ilaç kullanan, kan pıhtılaşma hastalığı olan kişiler, hali hazırda halen vücudunda bir yerinde kanama olanlar,diyalize giren hastalar, hamile ve emziren anneler, kalp hastalıkları olan kişiler, cerrahi bir operasyon geçirmiş yada geçirecek kişilerin böyle bir tedaviye girmeden mutlaka doktoruna danışması gerekir.

Sülük Tedavisi Zararlı mı?

Eğer sülük tedavisi olamayacak grubun dışındaysanız uzmanların yapacağı bu tedavinin herhangi bir zararı bulunmaz.Sülükten sonra kan akmaya devam eder ki bu korkutmasın kan pıhtılaşması olunca kesilmeye başlar.

2004 yılında tıbbi cihaz olarak FDA tarafından kabul edilmiştir.Sülükle yapılan bu tedaviye Hirudoterapi (the hirudotherapy) denmektedir. Hirudo tıbbi amaçlı kullanılan sülüklerin genel adıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.